Costul dependentei
23 februarie 2017
Cazul meu de adictie este grav?
30 august 2017

Care sunt conditiile tratamentului?

Inceperea unui tratament cu un terapeut, ca in cazul oricarei colaborari implica stabilirea unor conditii de lucru.

Binele cu forta nu se prea poate. Cea mai importanta conditie este sa vrei sa scapi de dependenta. Persoanele care isi doresc acest lucru si au o motivatie puternica reusesc sa faca progrese mari intr-un timp relativ scurt. Desigur ca terapeutul te ajuta sa gasesti motivatia necesara schimbarii, ramanand astfel in grija ta doar dorinta de schimbare in bine.

Terapeutul incearca sa-ti ofere tratamentul optim pentru tine, dar bineinteles este foarte important sa-l asculti si sa incerci sa aplici ce-ti spune. Fara implicare din partea ta nu va exista un progres remarcabil.

Terapia constituie un angajament. Alta conditie a ta este sa incerci sa te tii de tratament, sa vii la intalnirile programate de terapeut cu regularitate si sa incerci sa nu renunti. Daca lucrurile incep sa ti se pare altfel decat ti-ai imaginat, discuta acest lucru cu terapeutul tau. Nu uita ca sunte orientati catre binele tau. Conditiile se pot schimba, tipul de tratament, cadrul si chiar terapeutul daca este necesar. Incercam sa-ti oferim conditiile prilnice pentru a-ti fi mai usor in procesul terapeutic.

Fii sincer. Daca incerci sa distorsionezi realitatea procesul terapeutic va fi greoi. Eficienta va fi afectata cat si durata. Chiar daca este greu sa spui unele lucruri, incearca sa-ti gasesti curajul sa faci acest lucru. Nu uita…in cadrul clinicii beneficiezi de confidentialitate totala, semnata atat de noi cat si de tine prin alt angajament.

Desi procesul terapeutic se desfasoara de regula cu o frecventa saptamanala asta nu inseamna ca doar in acele momente te poti baza pe ajutor. Se intampla de deseori sa fii intr-o situatie emotionala dificila. Poti conta pe ajutorul nostru. Cand simti ca ai nevoie poti contacta terapeutul pentru sprijin, in limita angajamentului semnat cu acesta.

Daca dependenta ta este una bazata pe consumul de substante, trebuie sa stii de la inceput ca refuzam sa te primim in sedinta terapeutica daca esti sub influenta bauturilor alcoolice sau a altor substante. Va trebui sa gasesti puterea sa te abtii cand vii la terapie, pentru a putea avea un dialog normal.

Te afli la distanta ceva mai mare de noi, dar doresti totusi ajutorul nostru. Nu lasam sa fie asta un impediment. Realizam sedinte de terapie prin intermediul internetului (SKYPE), reusind astfel sa comunicam la distanta. Bineinteles ca este necesara cel putin la inceput si o intalnire fata in fata.

Suna la 0727880447 pentru a discuta in particular situatia ta.