Etapele dependentei de alcool
Etapele dependentei de alcool
21 septembrie 2017

Consumul de alcool tip Binge

Consumul de alcool tip Binge

Studentii si Alcoolul

Consumul de alcool in perioada studentiei este de multe ori subiectul filmelor de cinema. Prin relatarea unor experiente extraordinare pe termen scurt care de fiecare data au un final fericit incurajeaza “cultura petrecerilor” si deci serile cu excess de alcool. In acest tip de atmosfera, studentii sunt predispusi sa consume alcool in cantitati care dauneaza organismului, presupunandu-se ca toata lumea o face si este o parte normala a vietii de student. Ceea ce majoritatea studentilor nu realizeaza este ca consumul de alcool excesiv poate duce la severe probleme de sanatate, cresterea riscurilor de a dezvolta alte boli prin dereglarea organismului si posibilitatea crearii dependentei. Daca tu sau vreun cunoscut de-al tau aveti problema consumului de alcool tip BINGE, luati legatura cu noi pentru a primii ajutor.

Consumul de alcool tip BINGE

Consumul excesiv de alcool intr-o perioada scurta de timp este cunoscut ca consum de alcool tip BINGE. Ca sa fi considerat un “consumator binge”, concentratia de alcool din sange trebuie sa depaseasca 0,08 grame per 100 grame de sange. Acest lucru se intampla de obicei pentru barbati cand depasesc 5 bauturi alcolice, iar pentru femei cand depasesc a 4 bautura alcolica intr-un interval de 2 ore.

Aproximativ 2 din 5 studenti de toate varstele (ceea ce inseamna mai mult de 40%) au declarat un consum de tip binge cel putin o data in ultimele 2 saptamani.

– Studiu realizat de National Institute of Alcohol Abuse and Alcoholism (NIAAA)

Desii unii studenti afirma ca beau doar ca sa se distreze, tendintele de consum excesiv de alcool pot fi periculoase si pot avea consecinte tragice.

Consecintele abuzului de alcool la studenti

Efectele negative ale consumului excesiv de alcool sunt grave si foarte diversificate. Urmatoarele statistici anuale sunt aferente studentilor cu varste intre 18 si 24 ani conform National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism:

 • Aproximativ 1.825 decese din vatamari neintentionate dar pe fondul consumului de alcool
 • Peste 690.000 sunt agresati de catre alt student care a consumat alcool
 • Peste 97.000 sunt victime ale agresarilor sexuale
 • Peste 599.000 se accidenteaza neintentionat cand sunt sub influenta alcoolului
 • Aproximativ 25% din studenti afirma ca au probleme cu scoala, ca o consecinta a consumului de alcool, respectiv lipsesc de la ore, raman in urma cu materia, au note mai mici la teste si un grad mai mare de restante
 • La peste 150.000 apar si probleme medicale pe baza consumului de alcool
 • Intre 1,2% – 1,5% dintre studenti au mentionat ca au avut si tentative de suicid in ultimul an in urma consumului de alcool sau droguri.

 

Motive

Unii studenti care au un consum de alcool tip binge doar cauta o cale sa-si faca prieteni sau sa devina populari, pe cand altii consuma alcool pentru a face fata unor situatii tensionate. Multi studenti care devin independenti in timpul facultatii au stari de singuratate, pe masura ce se adjusteaza la noul tip de viata, fara parinti si prieteni din copilarie. Cand aceste sentimente se intensifica, poate aparea depresia.

Consumul de alcool tip binge poate fi daunator studentilor care se confrunta cu starile de singuratate si depresie. Consumul excesiv de alcool doar va agrava aceste sentimente, si pot duce la un comportament de consum de alcool repetitiv.

Alte motive pentru care studentii consuma alcool mai sunt:

 • Stresul
 • Anxietatea
 • Nesiguranta
 • Dorinta de a fi acceptat in grupurile de prieteni
 • Traumele unor relatii

 

Va reamintim:

Consumul de alcool zilnic recomandat este:

Barbati : nu mai mult de 2 unitati/zi ….maxim 14 unitati/saptamana

Femei : nu mai mult de 1 unitate/zi ….maxim 7 unitati/saptamana

 

UNITATEA DE ALCOOL = 10g DE ALCOOL PUR

 

Depasirea acestor limite se asociaza cu cresterea riscurilor pentru sanatate!

 

Daca ti-a placut acest articol, recompenseaza-ne cu un Like