Durata tratament dependenta
23 februarie 2017
Care sunt conditiile tratamentului?
23 februarie 2017

Costul dependentei

Costurile  tratamentului difera in functie de clinica sau terapeut. Unele programe pot fi gratuite in timp ce altele sunt mai specifice si mai rare si pot ajunge la preturi destul de mari.

Indiferent de situatia ta financiara putem discuta si gasii o solutie sa te ajutam. Atata timp cat exista motivatie din partea suna si discuta cazul tau cu unul din specialistii nostrii.

In cadrul Clinicii Aliat incercam sa promovam o politica a preturilor accesibile. Intelegem dificultatile cu care te confrunti cand incerci sa faci fata unei dependente, printre care si cea financiara. Stiind ca dependentele necesita mult timp pentru vindecare, nu dorim ca banii sa fie un impediment in inceperea unui tratament care-ti poate schimba viata in bine.

Desii clinica noastra ofera mai multe tipuri de tratamente si interventii, din punct de vedere al banilor, am incercat sa simplificam lucrurile.

Orice sedinta de terapie individuala cu specialistii nostrii are pretul de 150 ron.

Sedinta de terapie de grup are pretul de 75 ron.

Unele persoane pot fi reticente in a aloca aceste sume de bani pentru acest tip de tratament. Incearca sa o privesti ca pe cea mai buna investitie, cea in tine. Pe termen lung vei fi castigat. Eliminarea dependentei din viata ta iti va oferii oportunitatea de a-ti imbunatatii atat viata personala cat si cariera. Cei care inving dependenta pot calcula cu usurinta cati bani economisesc, bani care ar fi mers altfel in costurile adictiei lor.

Costul total al dependentei

DETOX

In functie de gravitatea fiecarui caz in parte terapia trebuie sa urmeze unul sau mai multi pasi.

Pentru cei care au cazul unei dependente de substante (alcool, tutun, droguri, pastile, etc.) si se afla intr-o stare mai avansata cu siguranta este necesar DETOX-ul.

Pentru a-ti da seama daca esti intr-o astfel de stare avansata trebuie doar sa vezi daca poti sa stai macar o zi fara sa cazi prada absolut deloc tentatiei adictiei tale.

DETOX-ul se realizeaza in Romania doar in cadrul spitalelor, cu precadere cele cu specific de psihiatrie. Tratamentul este decontat de stat si dureaza maxim 1-2 saptamani.

Internarea in centre

Daca vrei sa te tratezi dar nu poti face fata anturajului sau a tentatiilor de zi cu zi este recomandata internarea ta intr-un centru de tratament. Rolul acestuia este de a-ti oferii prin terapie puterea necesara de a face fata tentatiilor de zi cu zi.

Durata acestui tip de tratament este de la 1 la 4 saptamani. Costurile difera de la centru la centru, dar ca o medie ajung cam la 1000 ron pe saptamana.

Terapia (tratamentul ambulator)

Aceasta este cea mai importanta faza a tratamentului. Reprezinta sedintele individuale sau de grup in care problema dependentei tale va fi analizata si impreuna cu terapeutul vei gasii sursa problemei tale si solutii de a face fata acesteia.

Aceasta faza se intinde pe termen mediu sau lung, in functie de fiecare persoana in parte si gravitatea dependentei sale. Costul sedintelor individuale este de 150 ron, iar cele de grup 75 ron.

Medicatia

In cele mai multe cazuri, medicul te poate ajuta sa faci fata mult mai usor dependentei. Acest lucru il poate face prin prescrierea de medicamente adecvate.

Costul acestora este greu de estimat deoarece variaza foarte mult de la un tip de dependenta la altul si exista si o scara destul de variata de medicatie, de la medicamente compensate la unele doarte costisitoare. Aceste costuri le puteti estima doar dupa o discutie cu medicul. Partea buna este ca la majoritatea cazurilor aceste costuri vor fi doar in primele saptamani de tratament.