Cum pot plati ?
23 februarie 2017
Durata tratament dependenta
23 februarie 2017

Cum ma pregatesc?

Odata ce ti-ai luat angajamentul ca vrei sa scapi de problemele cauzate de dependenta ta, este timpul sa te gandesti la pasii care sunt de urmat pentru a te asigura ca mergi pana la capat cu terapia si atinge acest obiectiv.

Este normal sa iti faci griji daca comportamentul tau se va schimba, va oscila si va fi detectat de catre cei din jur, in special de persoanele de care vrei sa ascunzi problema ta. Este important sa intelegi ca la aceste lucruri se gasesc solutii daca aloci suficient timp pentru ele.

Desi nu iti vine sa crezi ai facut deja partea cea mai grea. Ai recunoscut ca ai aceasta problema si te-ai decis sa faci ceva in privinta ei. Marea majoritate a persoanelor care sufera de aceeasi problema nu trec de acest pas si sunt condamnati sa ramana la acest nivel care le provoaca numai neplaceri.

Asadar ai incredere in tine, pentru ca asa cum ai reusit sa depasesti acest nivel asa vei reusi sa gasesti solutii si pentru celelalte probleme ce pot aparea pe arcursul procesului terapeutic. Acum parcursul va fi doar sa adopti masurile necesare care-ti vor permite sa te intorci intr-o zona pozitiva unde poti sa aplici cu succes invatamintele aflate in cadrul terapiei.

Astfel vei stii cum sa-ti ascunzi, daca este cazul, trairile si cum sa explici celorlalti ce se intampla cu tine. Vei fi surprins cand vei incepe sa ai ajutorul, sustinerea si apreceierea celorlalti pentru ceea ce faci.

Nu uita. Desi nu toata lumea se confrunta cu efectele unei dependente ca si tine, cu siguranta doar foarte putini din cei care ii cunosti ar putea sa depaseasca nivelul la care esti tu acum si cu atat mai putin sa mearga cu tratamentul pana la capat. Ei vor vedea in tine aceasta determinare si putere si vei beneficia de apreciarea lor.

Daca este cazul unei internari pentru dezintoxicare, va trebui sa te pregatesti sa lipsesti din activitatile tale timp de 1-2 saptamani. Incearca sa pregatesti aceasta etapa prin rezolvarea actiunilor importante si delegarea celor posibile. Desi poti beneficia de concediu medical pentru aceasta interventie, poate nu vrei sa se afle de ea. Multi isi ascund aceasta absenta din viata de zi cu zi sau cea profesionala printr-un concediu. Daca nu te simti sigur pe nivelul de stigmatizare pe care-l vei avea este recomandat sa incerci o astfel de varianta.

Aceeasi metoda poate fi aplicata si in cazul tratamentului tip Rezidenta.