efectele consumulu de alcool
Efectele consumului de alcool
31 iulie 2017
De ce da nicotina dependenta?
14 august 2017

„Cum sa ajut o persoana dependenta?”

cum sa ajut o persoana dependenta

cum sa ajut o persoana dependenta

„Cum sa ajut o persoana dependenta?” – aceasta este cea mai des intalnita intrebare in clinica noastra. Una dintre cele mai bune si eficiente metode este metoda interventiei.
O intervenție este o conversație structurată între cei dragi și un dependent, adesea supravegheată de un specialist în dependente .
Intervențiile reușite ii pot ajuta pe cei dragi unui dependent să-și exprime sentimentele în mod constructiv, fara sa para critica, mila sau disperare.
Dacă pur și simplu vorbind singur/a cu persoana dependenta nu funcționează, o intervenție de grup este un pas înainte eficient. Intervențiile arată, de asemenea, dependenților modul în care acțiunile lor ii afectează pe cei cărora le pasă de ei . Scopul este de a ajuta persoana dependenta să intre în recuperarea și reabilitarea dependenței.

Când să intervii pentru o persoana dependenta
Poate fi greu să te apropii de cineva care se luptă cu dependența. Deși prietenii sau cei dragi ii vor binele, s-ar putea ca acestiia să nu știe ce să spună. Persoana dependentă ar putea, de asemenea, să nege că are o problemă legată de droguri , alcool,jocuri de noroc,etc ceea ce face dificilă conversația deschisă.

Semnele ale dependentei :
Comportament secretos
Imprumutul de bani
Comportament agresiv
Deteriorarea aspectului fizic
Lipsa energiei sau a motivației
Probleme la locul de muncă sau la școală
Probleme de sanatate

Multe persoane dependente se luptă și cu alte probleme, cum ar fi depresia și tulburările de alimentație.
Specialiștii în dependente pot ajuta conversația directă pentru a aborda aceste tulburări co-apărute.

Cum să realizați o intervenție

1. Găsiți un specialist în dependente
Primul pas în stabilirea unei intervenții este contactarea unui specialist în dependente. Terapeutul specialist in dependente va păstra comunicarea între părți. Specialiștii în dependente ajută persoanele dependente să-și rupă ciclul de negare. Un specialist în dependente este esențial pentru organizarea unei intervenții reușite.
Confruntarea cu un dependent poate face lucrurile să se înrăutățească. El sau ea poate deveni încăpățânat și nu acceptă niciun ajutor. Intervențiile nu ar trebui să fie încercate niciodată de către familie și prieteni fara a se sfatui cu specialistul in dependente.

2. Formați-vă grupul de intervenție
O dată ajuns la bord, profesionistul însărcinat ajută familia și prietenii să creeze o strategie de intervenție. Nu există niciun plan standard pentru a organizarea intervenției. Acești specialiști colaborează cu părțile intermediare pentru a aborda nevoile specifice ale celor dragi. Unii oameni care ar putea ajuta la convingerea unei persoane dependente de a începe dezintoxicarea sunt părinții, frații, soții sau partenerii, colegii și prietenii apropiați.
Unele grupuri de intervenție ar putea lua în considerare includerea copiilor dependenților, bunicilor și a altor membri varstnici ai familiei. Cu toate acestea, copiii și membrii de familie în vârstă trebuie pregătiți pentru momente intense în timpul confruntării.

3. Informati-va și repetati
Urmatorul pas este educarea membrilor familiei despre ce este dependenta si ce inseamna programul de recuperare pentru o persoana dependenta . Cunoștințele și compasiunea contribuie la înțelegerea pe care partea de intervenție o poate folosi pentru a convinge pe cineva care are nevoie de ajutor. Prietenii și familia trebuie să repete și să se pregătească pentru intervenție cu specialistul în dependente.
Cineva care se luptă cu dependența ar putea să nu vadă cum acțiunile lor afectează pe alții. Dependența schimbă chimia creierului, determinând persoana dependenta să pună abuzul de alcool/droguri /jocuri de noroc/etc mai presus de toate. Prietenii și familia pot ajuta la declanșarea unui „moment de claritate” prin descrierea modurilor în care persoana dependentă le-a rănit. Aceste povestiri ar trebui să fie pre-scrise și revizuite de membrii grupului înainte de intervenție.

4. Alegeți locul și ora de întâlnire a intervenției
Ca regulă generală, spațiul în care se desfășoară intervenția trebuie să fie familiar și ne-amenințător. Acest lucru face persoana dependentă sa se simta mai comfortabil în timpul intervenției. De asemenea, este important să încercați să programați un timp de întâlnire atunci când persoana dependenta va fi treaza. Intervențiile durează adesea între o jumătate de oră și 90 de minute, dar nu există o perioadă de timp obligatorie.

5. Fiti pregatiti pentru orice
Nu puteți controla sau prezice modul în care persoana dependenta va reacționa atunci când va veti confrunta. Specialiștii în dependente au experiență profesională care calmează mediile ostile. Prezența lor este esențială pentru menținerea intervențiilor cât mai pașnice și mai productive. Dacă reacțiile persoanei dependente va pune în pericol nu ezitati sa sunati imediat la 112!

Nu trebuie să vă simțiți reticenți în a face o intervenție. De asemenea, nu trebuie să vă fie frică de „depășirea limitelor dumneavoastra”.
Dacă există semne de avertizare, este important să discutați cu un specialist în dependente. Viața persoanei tale dragi poate fi în joc!
Participantii la intervenție trebuie să stabilească așteptări și obiective de recuperare astfel persoana dependenta va răspunde intrebarilor ulterioare tratamentului pentru dependenta. Dependentul trebuie să fie tras la răspundere dacă nu ține pasul cu tratamentul.
Eventualele consecințe ar putea fi scoaterea copiilor din custodia lor sau refuzul de a fi lăsat să trăiască acasă. Este important ca participantii la intervenție să rămână puternici în aplicarea acestor consecințe dacă este necesar.
O intervenție ii poate ajuta pe cei dragi să-și depășească dependența!

 Clinica noastra organizeaza un program terapeutic destinat persoanelor care traiesc cu un dependent.

Programul consta in 4 sedinte terapeutice a cate 2 ore. Frecventa lor va fi de 1 pe saptamana si se vor desfasura vinerea, incepand cu orele 19:00.

Mai multe informatii puteti obtine la numarul de telefon 0727880447!

Etapa urmatoare va incepe pe 11 august 2017

Sunați-ne acum pentru mai multe informații despre efectuarea unei intervenții ,si găsirea unui tratament  0727880447!
 
Daca ti-a placut acest articol, recompenseaza-ne cu un Like