Remedii pentru Mahmureala
20 iulie 2017
despre efectele alcoolului asupra sarcinii
Despre efectele alcoolului asupra sarcinii
25 iulie 2017

Despre efectele alcoolului asupra familiei

despre efectele alcoolului asupra familiei

despre efectele alcoolului asupra familiei

Despre efectele alcoolului asupra familiei

Despre efectele alcoolului asupra familiei

Ce stiti despre efectele alcoolului asupra familiei?

Folosirea abuzivă a alcoolului poate avea un impact major asupra vieții de familie. Efectele utilizării abuzive a alcoolului de către un părinte sau îngrijitor asupra copiilor pot fi semnificative și de lungă durată. Nu trebuie să fii neaparat dependent  de alcool pentu ca viata ta sau acopiilor tai sa fie afectata.

Numărul exact al copiilor afectați de abuzul de substanță parentală nu este cunoscut. Actuala estimare este că aproximativ 500.000 de copii din Romania trăiesc cu un părinte  care abuzează de alcool.

Atunci când vorbim despre abuzul de alcool, ne concentrăm asupra persoanei afectate direct și asupra acordării de asistență și tratament pentru el sau ea. Cu toate acestea, este important să ne dăm seama că viețile celorlalți – copii și alți membri ai familiei, prieteni, comunitatea ca întreg – pot fi, de asemenea, afectate de comportamentul băutorilor.

Efectele negative ale abuzului de alcool vin sub diferite forme,cateva dintre acestea sunt:

-Este posibil ca părinții să nu se îngrijească de ei așa cum ar trebui,sa nu ii hraneasca sau sa nu se ocupe de igiena lor.

-Viața școlară a copilului poate fi întreruptă, de exemplu prin întârzierea sau absența de la școală sau prin depunerea unor teme slabe sau chiar sa nu isi faca temele.

-Copiii nu se pot simți confortabil în a-și aduce prietenii acasă și pot deveni izolați.

-Copiii în vârstă pot lua roluri dincolo de vârsta lor: îngrijirea de frații mai mici și îngrijirea casei.

-Unii pot fi abuzati emoțional și fizic și neglijati.

-Copiii pot fi, de asemenea, afectați emoțional de natura relațiilor din casă.

Din păcate, în timp ce se află sub influența alcoolului, părinții pot avea o conștiință limitată asupra impactului pe care comportamentul îl are asupra copiilor lor. Pentru părinți,  realizarea faptului că acțiunile lor au un impact asupra copiilor lor poate fi un motivator real pentru rezolvarea problemelor lor.

Dacă simțiți că aveți o problemă cu alcoolul, căutați ajutor. Fă-o pentru binele copiilor tăi și pentru tine. Dacă sunteți copil sau tânăr în această situație, este important să spuneți cuiva.

Pentru informații suplimentare despre obținerea ajutorului, accesați:https : //clinica-aliat.ro/contact/   sau sunati la 0727.880.447 de luni pana vineri intre orele 9-21.
 
Daca ti-a placut acest articol, recompenseaza-ne cu un Like