despre efectele alcoolului asupra familiei
Despre efectele alcoolului asupra familiei
25 iulie 2017
efectele consumulu de alcool
Efectele consumului de alcool
31 iulie 2017

Despre efectele alcoolului asupra sarcinii

despre efectele alcoolului asupra sarcinii

despre efectele alcoolului asupra sarcinii

Ce stii despre despre efectele alcoolului

Studiile au arătat că alcoolul poate reduce șansele de a rămâne gravidă. Chiar și femeile care au cinci sau mai puține băuturi pe săptămână pot fi mai puțin susceptibile de a rămâne gravide. Cel mai bun sfat pentru cuplurile care încearcă să conceapă este să evite complet alcoolul, deoarece poate afecta calitatea ovulelor  și a spermei înainte de concepție.

 

Chiar daca beți cantități mari de alcool de o lunga perioada si chiar daca aveti  menstruatii  neregulate  ați putea totuși să rămâneți gravidă.Consumul de alcool nu opreste sarcina doar o ingreuneaza.

 

Medicii spun ca:

-Dacă sunteți gravidă sau planificați o sarcină, cea mai sigură abordare este să nu beți alcool deloc, pentru a păstra la minimum riscurile pentru copilul dumneavoastră.

-Comsumul de alcool  în timpul sarcinii poate duce la vătămarea pe termen lung a copilului, cu cât beți mai  mult, cu atât riscul este mai mare.

 

Consumul de alcool în timpul sarcinii poate afecta:

 

-Modul în care copilul se dezvoltă în uter;

-Sănătatea copilului la naștere;

-Susceptibilitatea copilului la boală în copilărie,adolescență și viața adultă;

-Abilitatea copilului de a învăța.

-Abilitatea copilului de a se dezvolta

Atunci cand bei alcool in timpul sarcini si copilul tau va bea. Aceeași cantitate de alcool din sângele tău se va găsi și în sângele copilului tău, deoarece alcoolul consumat va trece cu ușurință bariera placentară și va ajunge la copil prin vasele din cordonul ombilical.Cu cât mai timpuriu în sarcină nu mai bei alcool, cu atât va fi mai bine pentru tine și copilul tău. De asemenea, mergi regulat la controalele de urmărire ale sarcinii și discută cu medicul tău despre orice preocupare o ai privind starea ta sau a bebelușului tău de sănătate.

Consumul mare de alcool înainte și în timpul sarcinii poate crește riscul de avort spontan.

Sfaturile medicilor recomandă femeilor gravide să evite consumul de alcool.Aceste recomandări se aplică și femeilor care alăpteza.

Pentru informații suplimentare despre obținerea ajutorului, accesați:https : //clinica-aliat.ro/contact/   sau sunati la 0727.880.447 de luni pana vineri intre orele 9-21.