Jocuri de noroc
23 februarie 2017
dependenta de tutun
Tutun
23 februarie 2017

Droguri

dependenta de droguri

Dependenta de droguri

Dependenta de substante poate incepe ca o curiozitate, dorinta de a experimenta ceva nou la o petrecere, cu prietenii, ca apoi sa devina parte din viata zilnica a persoanei. Daca acest lucru se intampla, depinde de mai multi factori: genetici, daca alte persoane din familia ta au fost dependente (de droguri, alcool sau altele), de mediu sau anturaj (daca in grupul de prieteni exista consumatori, sau locuiesti intr-un cartier unde iti este usor sa-ti procuri droguri), de persoana in sine, dar si de substanta aleasa, in sensul ca substantele au grade diferite de a crea dependenta.

Cand anume vorbim despre o dependenta de substante? Raspunsul consta in alte intrebari: in ce masura consumul iti afecteaza viata, atat personala cat si profesionala? In ce masura substanta devine centrul universului tau, fiind tot mai preocupat sa faci rost de substanta, sintind o nevoie iminenta pentru supravietuirea zilnica?

Semne ale dependentei de substante:

  • Toleranta mare la substanta si nevoia de o cantitate din ce in ce mai mare pentru a obtine acelasi efect;
  • Consumul pentru a evita simptomele sevrajului (neliniste, greata, insomnie, depresie, tremor, anxietate);
  • Pierderea controlului asupra consumului, consumul mai ridicat decat nivelul propus, dorinta de a renunta si incapacitatea de a renunta;
  • Viata ta se invarte in jurul consumului, te indepartezi de familie si prieteni si petreci din ce in ce mai mult timp pentru a procura substanta si in compania partenerilor de consum;
  • Renuntarea la activitati ce-ti faceau placere in trecut (hobby-uri, sport, socializare);
  • Continuarea consumului chiar daca esti constient ca acesta dauneaza grav.

Daca te regasesti in cele de mai sus sau cunosti pe cineva care prezinta aceste simptome, noi putem ajuta! Suna la 0727880447 si afla mai multe.
 
Daca iti este util acest articol, recompenseaza-ne cu un Like