Ce se intampla cu corpul tau cand renunti la alcool
14 septembrie 2017
Consumul de alcool tip Binge
Consumul de alcool tip Binge
19 octombrie 2017

Etapele dependentei de alcool

Etapele dependentei de alcool

Etapele dependentei de alcool

 

Etapele evidentiaza parcursul evolutiv al persoanelor care are un consum problematic de alcool. Nu toti parcurg acest drum in totalitate. In functie de etapa in care ne blocam acest comportament poate avea efecte negative asupra noastra. Altfel spus cu cat esti mai la inceput in etapele dependentei de alcool nu vei considera ca ai o problema si vei trata lucrurile mai superficial, comportament care are sanse mari sa te duca intr-o faza mai avansata. Pe de alta parte, persoanele care au atins in etapele dependentei de alcool faza cronica, vor avea dificultati foarte mari in redresarea acestei situatii.

Ne sunt adresate multe intrebari pe aceasta tema asadar va prezentam informatiile cat mai concret in schema de mai sus. Ea va poate ajuta atat sa constientizati nivelul dar sa va si dati seama de tipurile de comportament pe care le au persoanele care au consumatorii alcool.

Asa cum sunt prezentate mai sus, va pot fi foarte utile pentru intelegerea mai buna a unui apropiat care sufera de aceasta dependenta. Puteti avea o imagine mult mai buna asupra gravitatii situatiei decat parerea voastra personala, o parere justificata si concomitent va arata si ideile pe care trebuie insistat intr-o astfel de discutie.

 

Cea dea doua parte a graficului prezentat este rezervata reabilitatii. De asemenea poate fi folosit pentru a calcula nivelulatins si avea o idee generala asupra intregului parcurs, care de cele mai multe ori nu poate efectuat decat cu ajutor.

Simbolic am enuntat aceste etape intr-un grafic pentru a evidentia clar etapele specifice declinului si ale reabiltarii.

 

Cea mai importanta etapa pentru noi este „Dorinta sincera de a primii ajutor”. Cand te afli aici, contacteaza-ne si te vom ajuta sa treci cat mai rapid prin toate etapele reabilitarii.

 Etapele dependentei de alcool

Sursa: dr. M.M. Glatt, The british Journal of addiction 54

Daca ti-a placut acest articol, recompenseaza-ne cu un Like