Mituri tratament dependenta
21 februarie 2017
tratament ambulatoriu clinica aliat bucuresti
Terapia – Tratamentul ambulatoriu
20 martie 2017

Internarea pacientului

Dependentele sunt de 2 feluri: cele induse de substante (alcool, droguri, dulciuri, mancare etc) si cele fara substante (shopping, gambling, jocuri pe calculator, telefonul mobil etc.)

Sistemul romanesc

In Romania nu prea exista centre care sa te interneze si sa-ti ofere tratament complet. Si asta pentru ca avem sistemul medical romanesc care este accesibil in mod gratuit aproape pentru toata lumea si este si eficient. Iar pentru partea medicala este foarte greu sa concurezi cu un astfel de sistem.

Pentru dependentele cauzate de consumul excesiv de substante, la cazurile mai grave este recomandat DETOX-ul sau detoxifierea. Aceasta este îndepărtarea fiziologică sau medicală a substanțelor toxice din corpul uman, in aceste cazuri fiind vorba de substantele care au cauzat dependenta. Este vorba de o indepartare pas cu pas a substantelor respective, asistat de medicatie si sub stricta supraveghere a unui medic. Organismul este invatat sa functioneze intr-un fel, iar lipsa substantei cu care a fost obisnuit poate produce unele socuri ale organismului care in unele cazuri pot fi fatale.

Multe persoane au incercat si reusit sa treaca singuri prin aceasta etapa doar cu ajutorul vointei. Insa nu toata lumea poate face acest lucru. Puteti fi ajutati si cu siguranta aceasta etapa poate fi mult mai putin violenta, dar in primul rand lipsita de riscuri.

Obtinerea rezultatelor pozitive pe cont propriu in timpul detoxifierii initiale nu este doar periculoasa, dar din pacate, sansele de a avea o recidiva sunt crescute.

Exista mai multe optiuni pentru tratament de dezintoxicare

Ele difera in functie de locatie,, specializarea spitalului, de experienta personalului, de facilitati etc. Este important sa gasesti ce ti se potriveste cel mai bine.

Pentru cei care se lupta cu o tulburare severa (consum de substante sau dependente majore), dezintoxicarea are cele mai mari rate de succes pe termen lung. Programele de tratament in regim de internare ofera suport 24 de ore din 24 si o planificare temeinica cu cele mai bune metode pentru a evita recidiva in viitor.

Tratamentul DETOX

In Romania se face cu precadere in spital.

In orasele mari exista spitale specializate pe asa ceva, chiar si pe tipul de DETOX in functie de principalele dependente.

DETOX-ul dureaza de regula 1-2 saptamani. Iar datorita sistemului medical Romanesc puteti avea acces la el in mod gratuit.

Beneficiile de a alege un spital cu internare includ:

  • Esti intr-un mediu sigur, confortabil si organizat
  • Esti departe de influentele negative sau tentatiile care ar putea alimenta abuzul de substante
  • Ai alaturi profesionisti care iti asigura sanatatea si siguranta in timpul tratamentului de dezintoxicare
  • Ai acces la un sistem de sprijin (colegi pacienti si consilieri) care te vor incuraja pe tot parcursul procesului de tratare

 
Daca iti este util acest articol, recompenseaza-ne cu un Like