Cum a fost la lansarea clinicii ALIAT Bucuresti
Cum a fost la lansarea clinicii ALIAT
14 martie 2017

Lansarea Clinicii Aliat

clinicile aliat

Asociația ALIAT (Alianța pentru Lupta Împotriva Alcoolismului și Toxicomaniilor) implementează în această perioadă noul său proiect “Întreprinderi sociale pentru servicii integrate în domeniul dependențelor de substanțe”..

Proiectul are ca obiectiv crearea unei rețele naționale de clinici și centre rezidențiale ALIAT destinate tratamentului adicțiilor, un element de noutate și totodată de necesitate pe piața privată din această arie de intervenție, toate bazate pe un concept de economie socială și realizat cu ajutorul persoanelor vulnerabile.

Conferința va avea loc vineri, 3 iulie 2015, în cadrul sălii de conferințe a Hotelului Ibis – Palatul Parlamentului – București (Str. Izvor, Nr. 82-84, sector 5, București) și se va desfășura între orele 9:30-14:00.

Desfăşurat într-un cadru interactiv, evenimentul va prilejui prezentarea obiectivelor proiectului Clinicilor ALIAT și importanța sprijinirii întreprinderilor sociale. Acestea se vor prezenta plecând de la modelul celor două structuri ale economiei sociale deschise în București și Ilfov, respectiv o clinică în municipiul București și un centru rezidențial în Ilfov. Scopul acestor noi clinici este de a oferi servicii integrate de tratament destinate persoanelor cu probleme de dependență de substanțe, ele făcând parte din rețeaua națională a Clinicilor ALIAT. De asemenea, discuțiile vor viza elementele-cheie ale conceptului de economie socială şi impactul pozitiv al acesteia asupra comunității.

La eveniment sunt invitați să participe reprezentanți ai autorităţilor publice locale, coordonatori ai centrelor medicale, membri ai organizaţiilor neguvernamentale, ai sectorului privat, precum şi reprezentanţi mass-media.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, se derulează pe o perioadă de 12 luni, în regiunile de dezvoltare București-Ilfov, Sud-Est, Nord-Est și Centru.

1