Voi putea sa ii ajut pe altii? Dupa vindecarea dependentei meleș confruntarea tentatiilor
Confruntarea tentatiilor
20 martie 2017
Terapia EMDR în tratamentul dependențelor și altor tulburări cauzate de traumă.
10 iunie 2020

Principii de tratament

principii de tratament aliat

ALIAT – Principii de tratament

Clinica de Tratament al Adictiilor Aliat din Bucuresti este cea mai cunoscuta clinica pentru tratamentul dependentelor pe plan local.
Specialistii nostri au o pregatire ce se ridica la nivelul standardelor internationale. Astfel, abordarea terapeutica va contine evaluare initiala, psihoterapie individuala, consult/tratament psihiatric, grup pentru prevenirea recaderilor, sedinte de consiliere pentru familie.
Confidentialitatea reprezinta un aspect foarte important pentru clientii nostri, de aceea avem contracte clare pentru protejarea identitatii tale.
Dependenta nu este un defect de vointa sau o alegere, ea este o afectiune. De aceea, in Clinica Aliat pentru dependente / adictii din Bucuresti, vei gasi tratamentul potrivit pentru fiecare dependenta si vei fi tratat mereu cu respect si demnitate.
Cele mai des intalnite dependente sunt: dependenta de alcool, dependenta de droguri, dependenta de jocuri de noroc (gambling), dependenta de pornografie, dependenta de internet si gaming, tulburari de alimentatie.
Clinica ALIAT a inceput ca un centru de tratare al adictiilor al ONG-ului A.L.I.A.T. – Alianta pentru Lupta Impotriva Alcoolismului si Toxicomaniilor, cea mai importanta organizatie nonguvernamentala in domeniul prevenirii si tratamentului dependentelor de substante din Romania. In 2014 a evoluat la o Clinica de sine statatoare cu 3 centre teritoriale.
Clinica de tratament al adictiilor / dependentelor Aliat din Bucuresti are sediul amplasat intr-o locatie usor accesibila, la 5 minute de mers pe jos fata de metroul Piata Romana.

Tratamentul pe care il veti primi in Clinica Aliat va fi un tratament integrat, de tip ambulator si va avea urmatoarele principii:

  • Acceptare si nestigmatizare, aici nu veti fi judecati si acuzati iar tratamentul se va face in functie de dorinta si posibilitatile dumneavoastra;
  • Profesionalism, deoarece serviciile noastre sunt oferite de specialisti cu experienta in domeniul adictiilor, in permanenta supervizare si dezvoltare personala;
  • Tratament bazat pe interventii validate stiintific, specialistii nostri folosind tipuri de interventie psihologica cu recomandare internationala – terapie cognitiv-comportamentala, terapie pentru prevenirea recaderilor, interviu motivational si tratament psihiatric de mentinere a abstinentei si controlului;
  • Evaluare standardizata, cu scale de evaluare recomandate international AUDIT, pentru evaluarea existentei consumului riscant de alcool,
  • SADQ– pentru evaluarea gravitatii dependentei de alcool,
  • APQ – pentru evaluarea consecintelor legate de consum,
  • SCL-90-R –pentru evaluare psihiatrica a eventualelor complicatii psihiatrice asociate;
  • Interventii eficiente prin evaluarea rezultatelor la mijlocul si sfarsitul tratamentului, apoi la 6 luni si 1 an dupa incheiere;
  • Confidentialitate respectata conform contractului pe care il vom semna impreuna;
  • Siguranta pacientului este cel mai important aspect – punem mare pret pe confidentialitate, insa cand viata persoanei sau a celorlalti este pusa in pericol, atunci cand persoana are risc crescut de suicid/ agresivitate/ tulburare psihotica/ agitatie psihomotorie de orice cauza, anuntam persoana de urgenta desemnata in contract si/sau ambulanta pentru transport de urgenta in Camera de Garda a unui spital de psihiatrie;

Daca tu sau cineva apropiat suferiti de o dependenta, este important sa stiti ca ea este vindecabila si ca puteti primi ajutor de specialitate, intr-un mediu sigur si prietenos. Nu ezita sa ne contactezi: 0727.880.447, contact@clinica-aliat.ro, str. Jules Michelet, nr. 7, et. 1, sector 1, Bucuresti.
 
Daca iti este util acest articol, recompenseaza-ne cu un Like