detoxifierea
Ce este detoxifierea?
20 martie 2017
Voi putea sa ii ajut pe altii? Dupa vindecarea dependentei meleș confruntarea tentatiilor
Confruntarea tentatiilor
20 martie 2017

Terapia pentru dependenta

Terapia pentru dependenta – atunci cand o persoana isi accepta dependenta, este timpul sa ceara ajutorul unui terapeut profesionist. Terapeutii reprezinta o parte importanta a tratamentului dependentei si rolul lor si implicarea in procesul de tratament este esentiala pentru recuperare.

Terapeutii specializati in dependenta pot acorda sprijin pe tot parcursul procesului de tratare, prin crearea unui plan individualizat de recuperare si dupa-ingrijire. Exista mai multe tipuri de terapie disponibile,  cu o serie de beneficii in procesul de recuperare.

Rolul terapeutului este:

  • Sa acorde sprijin emotional impartial pentru persoanele care trec printr-un program de tratament
  • Sa efectueze sesiuni de terapie individuale pentru a ajunge la radacina dependentei
  • Sa faca teste periodice de droguri sau alte substante, daca este cazul
  • Sa elaboreze un plan specializat pentru tratament bazat pe nevoile individuale
  • Sa creeze un program de ingrijire bazat disponibilitatile din zona pacientului.

Terapeutii desfasoara, de asemenea, sesiuni de terapie de grup care includ adesea membri ai familiei sau alti pacienti aflati in tratamentul dependentei.

Un terapeut este instruit pentru a dezvolta un plan specific pentru fiecare pacient. Terapeutul tau ar trebui sa fie un bun ascultator si sa aiba compasiune. Sesiunile de terapie initiale sunt concepute pentru a pune bazele increderii reciproce, ceea ce este imperativ pentru un rezultat de succes.

Daca ai nevoie de ajutor pentru a gasi terapeuti specializati in dependente si servicii terapeutice eficiente pentru tine, contacteaza-ne  0727880447.
 
Daca iti este util acest articol, recompenseaza-ne cu un Like