Alcoline 021-9335 pentru lupta cu dependenta de alcool
Alcoline 021-9335
23 februarie 2017

Tratament alternativ A.P.P.A.

Tratament alternativ A.P.P.A.

Ai ajuns in punctul in care constientizezi ca ai o dependenta. Cu siguranta ai inceput sa te informezi peste tot despre ce poti sa faci in aceasta privinta. Sfaturi iti poate da oricine, iar internetul iti ofera atat de multe informatii incat iti este greu sa gasesti decizia corecta.

Cu toate acestea consideri ca desi ai aceasta problema locul tau nu este in spital. Poate nici macar intr-o discutie cu un terapeut care, desi are o pregatire impresionanta, nu a trecut prin ceea ce treci tu si teoretic nu te prea poate intelege.

Poate chiar mai mult, esti indreptatit sa crezi ca nu ai nevoie de un psihiatru pentru a-ti rezolva problema.

Desi toate informatiile primite spun ca in Romania te poate ajuta doar Psihiatrul si Psihologul nu ai incredere in acest sistem.

Vestea buna este ca exista si metode alternative de tratament. Sunt destule organizatii sau grupari care s-au hotarat sa ajute pe aceasta tema si au infiintat destule programe. Evident ca toate isi au radacinile in concepte de terapie. Ce le face pe aceste diferite sunt cei care urmeaza sa te ajute.

In cea mai mare parte a cazurilor sunt fosti dependenti care s-au confruntat cu aceleasi probleme ca tine si au reusit sa le rezolve. Mai mult de atat inteleg atat de mult durerea si neplacerile cauzate incat nu doresc acest lucru nimanui. Astfel s-au hotarat sa faca ceva in privinta asta. Desi nu au pregatire terapeutica, in perioadele lungi cu care s-au luptat cu dependeta lor au invatat cu siguranta metode foarte utile de tratament. Mai mult de atat, le stiu si pe cela care nu functioneaza in cazul lor. Stiu si gradul de eficienta si modulin care le pot aplica pentru a da rezultate.

Plecand de la aceste premise au aparut aceste metode de suport, sustinere si chiar tratament.

Una din aceste organizatii este si Asociatia Persoanelor cu Probleme de consum de Alcool sau mai pe scurt A.P.P.A.

Aceasta grupare este alcatuita din persoane la fel ca tine care au trecut prin asta si vor incerca sa te ajute sa-ti gasesti propriul ritm pentru a scapa de problemele dependentei. II poti cunoaste, le poti spune povestea ta, iar ei iti pot oferii din cunostintelel lor indrumare si suport pentru clipele grele prin care treci.

De ce iti recomandam aceasta grupare si nu alta:

  • Multi dintre ei au fost pacientii nostrii, deci experienta lor cu dependentele este una reala
  • Putem garanta astfel ca au si ajuns sa scape de problemele dependentelor lor
  • Este un grup format din mai multe persoane care au avut tipuri diferite de probleme care le-au cauzat dependenta. Deci sunt sanse mari sa gasesti o persoana cu situatia asemanatoare cu a ta.
  • Au fost ajutati printr-un proiect mai vechi al nostru tot intr-o metoda semialternativa de tratament
  • Activitatea lor este supervizata de noi. Deci nu exista sansele ca eficienta activitatii lor sa scape de sub control.
  • Serviciile lor sunt gratuite. Inteleg ca depedenta iti poate afecta semnificativ si latura financiara, asa ca nu vor ca banii sa fie un impediment pentru a face ceva in privinta dependentei tale.

Suna la +40 771 672 837 si discuta problema ta cu unul din membrii APPA.
 
Daca iti este util acest articol, recompenseaza-ne cu un Like