Alcoline 021-9335 pentru lupta cu dependenta de alcool
Alcoline 021-9335
23 februarie 2017

Tratament in regim de rezidenta

Tratament in regim de rezidenta

Tratament in regim de rezidenta – Interventii post sevraj

Daca ai descoperit ca o dependenta iti afecteaza viata mai mult ca sigur te-ai decis sa faci ce va in privinta asta. Insa consideri ca trebuie sa te izolezi de anutraj sau de  sursele dependentei tale pentru a putea progresa. De unul singur in mediul in care esti nu iti gasesti puterea necesara sa faci fata tentatiilor, si de aceea ai ajuns in aceasta situatie.

Pentru acest tip de problema exista o solutie –  tratamentul in regim rezidential  sau rezidenta.

Persoanele care se luptă cu dependențe de diverse tipuri pot urma o terapie specializată în regim rezidenţial de scurtă durată, care reprezintă un pas important în post-cură. Acest tip de terapie este recomandată în special celor care au deja 2 săptămâni de  abstinență și doresc să primească tratament psihologic intensive pentru a se elibera de dependență, fără riscul de a avea recăderi.

Se combină terapia cu traseele montane

Specificul tratamentului rezidenţial este îmbinarea tratamentului ambulatoriu cu cel rezidenţial intens şi o post-cură complex de 8 luni – 1 an.Un alt element de noutate este combinarea terapiilor în tratamentul rezidențial: terapia cu trasee sportive, mindfulness.

Un program de tratament în regim rezidențial permite ruperea de mediul propice adicţiilor, pentru o perioadă scurtă, și deprinderea de abilități care ajută la menținerea pe termen lung a schimbării și la prevenirea recăderilor.

Programul terapeutic propus de noi funcţionează. Oamenii vin de la terapeuţi și continuă, intensiv procesul de conştientizare şi vindecare, după care procesul se menţine prin continuarea terapiei. Avand in vedere experienta deja acumulata, putem garanta impactul pozitiv pe care rezidenta il va avea asupra pacientilor.

Tratamentul poate fi repetat după o vreme

După încheierea rezidenţei, pacientul continuă programul de tratament în localitatea de reşedinţă. În funcție de evoluția persoanei în timpul rezidenței, specialiștii pot recomanda participarea la o a doua rezidență după o anumită perioadă de timp.

„Rezidenţa nu este un tratament de detoxifiere sau dezalcoolizare, nu este un tratament medical sau un tratament-minune. Tratamentul adicţiilor în regim rezidenţial reprezintă un element de relativă noutate în România..

Rezidenţa este un tip de intervenţie foarte intensă, de maxim 6-7 persoane, care îmbină o multitudine de terapii şi care se desfăşoară pe o perioadă determinată, de 1-2 săptămâni. Rezidenţa nu este un tratament de detoxifiere sau dezalcoolizare, de aceea un potenţial pacient poate accesa un astfel de program numai cu condiţia trecerii de perioada de sevraj.

Am ales sa facem clinica noastra rezidentiala, cat mai departe de locul nostru actual si respectiv de problemele acestuia, intr-un loc pitoresc din Vatra Dornei, Judetul Suceava.

Da-ne un telefon la 0727880447 si afla mai multe despre rezidenta.
 
Daca iti este util acest articol, recompenseaza-ne cu un Like