Dependenta de cafea
Cafeina
23 februarie 2017
Cumparaturi
23 februarie 2017

Jocuri pe calculator sau dependenta de internet

Jocuri pe calculator sau dependenta de internet - gaming

Jocuri pe calculator sau dependenta de internet

Gaming si internet

In ultimii ani, internetul a devenit o parte importanta a vietii noastre, a tuturor, iar uneori ne este dificil daca nu mai avem conexiune la internet chiar si pentru cateva ore.

Cand insa putem vorbi despre o dependenta de internet? Poate fi vorba de o dependenta de oricare componenta a internetului: pornografie sau cyber-sex; retele de socializare; dependenta de a afla din ce in ce mai multa informatie care poate duce la o productivitate scazuta la munca; dependenta de gaming, de jocuri pe calculator care au devenit din ce in ce mai complexe si pot sa absoarba persoana pana la punctul in care realitatea virtuala devine un substitut pentru realitate.

Dependenta de internet si de jocuri apare ca o incercare de a diminua emotii negative cum ar fi anxietatea, depresia si singuratatea. Este o modalitate rapida de a scapa de stres si de probleme, insa doar pentru o perioada scurta de timp si pentru ca problemele nu sunt rezolvate, ele se pot accentua.

Simptome

  • Pierzi notiunea timpului atunci cand petreci timp pe internet sau jucand si te superi atunci cand iti este intrerupta aceasta activitate;
  • Iti este dificil sa faci activitatile propuse pentru ca petreci mult timp in fata calculatorului;
  • Te izolezi de prieteni si de familie si neglijezi relatiile cu ei;
  • Simti vinovatia de a petrece prea mult timp pe calculator;
  • Esti entuziasmat in timpul accesarii internetului sau jocurilor si iti este dificil sa renunti.
  • Prezinti un comportament usor bipolar, cu treceri bruste de la o stare la exact opusul ei

Si adultii pot deveni dependenti de jocuri, ceea ce le poate afecta viata de familie, viata sociala sau chiar jobul. La adulti insa dependenta este mai usor de controlat. Se pare insa ca jumatate din adultii dependenti care sunt casatoriti au probleme cu partenerul din aceasta cauza.

Consecintele fizice ale acestei dependente sunt: sindromul tunelului carpian, migrene, probleme cu somnul, dureri de spate, regim alimentar dezordonat si, in unele cazuri, o igiena personala deficitar.

 

Tratament

Dependenta fiind una psihica si nu fizica ,tratamentul pentru aceasta tulburare nu este unul medicamentos. Asadar schimbarea stilului de viata ,implicarea in noi activitati care nu includ calculatorul si sedintele de terapie sunt tratamentul ideal.Un terapeut specializat va poate ajuta sa depasiti aceasta problema.

Daca te regasesti in cele de mai sus sau cunosti pe cineva care prezinta aceste simptome, noi putem ajuta! Suna la 0727880447 si afla mai multe.

 

Daca iti este util acest articol, recompenseaza-ne cu un Like